NetLock

Támogató központ

Tanúsítvány felfüggesztése

Utoljára frissítve: Oct 02, 2018 11:11AM CEST
Felfüggesztett tanúsítvánnyal nem lehet aláírni, bélyegezni, autentikálni vagy titkosítani. A felfüggesztés maximális ideje 30 naptári nap, melyet követően az Ügyfél ellenkező jelzése hiányában a tanúsítvány végleg visszavonásra kerül.

Amennyiben fennáll a veszélye, hogy tanúsítványával visszaélnek - pl. elveszett kártya, token; kitudódott aktiváló adat (PIN), illetéktelen kézbe került magánkulcs stb. esetén - tanúsítványát az  ügyfélmenübe bejelentkezve a Kiadott tanúsítványok menüpont alatt az érintett tanúsítvány adatlapját megnyitva, a Tanúsítvány felfüggesztése gombra kattintva függesztheti fel. A felfüggesztett tanúsítvánnyal semmilyen művelet nem végezhető, így elkerülhető a visszaélés.

A felfüggesztés 30 napon belül visszavonható, azaz a tanúsítvány újraaktiválható. Amennyiben meggyőződött arról, hogy a visszaélés veszélye megszűnt, Ügyfélszolgálatunk egy gyors telefonos személyazonosítást követően újraaktiválja tanúsítványát. A 30 nap leteltével a tanúsítvány automatikusan és véglegesen visszavonásra kerül, innentől az újraaktiválás nem lehetséges. 

Tanúsítványfelfüggesztési, -aktiválási és -visszavonási igényét Ügyfélszolgálatunknak telefonon (+36 1 437 6655 / 3-as menüpont - ebben az esetben a felfüggesztés vagy visszavonás 24 órán belül megtörténik), illetve e-mail-ben is jelezheti.


 

Lépjen kapcsolatba velünk

gyorsitott@netlock.hu
https://cdn.desk.com/
false
desk
Betöltés
másodperccel ezelőtt
egy perccel ezelőtt
perccel ezelőtt
egy órával ezelőtt
órával ezelőtt
egy nappal ezelőtt
nappal ezelőtt
névjegy
false
Érvénytelen karakter
/customer/hu/portal/articles/autocomplete