NetLock

Támogató központ

Milyen típusú aláíró csomagra és tanúsítványra van szükségem?

Utoljára frissítve: Jan 23, 2018 04:43PM CET
A NETLOCK SIGN Business szolgáltatás keretében mind fokozott biztonságú, mind minősített aláíró és bélyegző tanúsítványok igényelhetők.

A fokozott biztonságú és a minősített bélyegző tanúsítványok előnye, hogy a tanúsítvány kiadásához nem szükséges személyes megjelenés, míg minősített személyes és üzleti aláíró tanúsítványok használata esetén személyes megjelenés vagy azzal egyenértékű azonosításra van szükség.

A tanúsítvány kiválasztása során egy másik szempont az is, hogy PDF dokumentumok aláírása esetén az Adobe Reader alkalmazás alapbeállításokkal is helyesen jeleníti meg a minősített tanúsítványokkal aláírt PDF dokumentumokat, míg fokozott biztonságú tanúsítványok használata esetén csak a Windows tanúsítványtár integráció Adobe Reader-ben történő bekapcsolása után jeleníti meg az ellenőrzés eredményét helyesen.

A tanúsítvány típusa szerint a következő lehetőségek elérhetők mind fokozott biztonságú, mind minősített előfizetői csomagok megrendelése esetén.

 
  1. Személyes aláíró tanúsítvány: a tanúsítvány tulajdonos, mint magánszemély írhat alá elektronikus dokumentumokat. Ez a tanúsítványtípus cégszerű aláírások készítésére is alkalmas, de a tanúsítvány az adott jogi személyhez tartozást nem igazolja.
  2. Üzleti aláíró tanúsítvány: a tanúsítvány tulajdonos, mint adott jogi személyhez tartozó magánszemélyként írhat alá elektronikus dokumentumokat, így az aláírásban mind a magánszemély, mind az adott szervezet adatai megtalálhatók. Ez a tanúsítványtípus cégszerű aláírások készítésére is alkalmas és a tanúsítvány az adott jogi személyhez tartozást is egyértelműen igazolja.
  3. Bélyegző tanúsítvány: egy szervezet, mint jogi személy írhat alá (bélyegezhet) elektronikus dokumentumokat. A létrejött elektronikus bélyegzők cégszerű aláírás kiváltására nem alkalmasak, de a jogi személy az adott elektronikus dokumentumot bróság előtt is magához tartozónak ismeri el (megfelel annak, mintha papíralapon csak egy bélyegzőt tennénk a dokumentumra). Elektronikus számlázásra ez a tanúsítványtípus a legmegfelelőbb, illetve minden olyan célra, ahol a cégszerű aláírás nem előírás.

Lépjen kapcsolatba velünk

gyorsitott@netlock.hu
https://cdn.desk.com/
false
desk
Betöltés
másodperccel ezelőtt
egy perccel ezelőtt
perccel ezelőtt
egy órával ezelőtt
órával ezelőtt
egy nappal ezelőtt
nappal ezelőtt
névjegy
false
Érvénytelen karakter
/customer/hu/portal/articles/autocomplete